Yüz ve Cilt Bakımı - Dizi İzle Diziizle Canlı Dizi

























Yüz ve Cilt Bakımı

Günlük yaşantımızı devam ettirirken, aslında cildimize yönelik pek çok saldırı gerçekleşmektir. Ama biz çoğu zaman, hayatın akışı içindeki problemlerle uğraşırken, cildimizi ihmal edip, onunla ilgilenmeyiz. Sıgara kullanımının cilt üzerindeki olumsuz etkileri, stres, uykusuzluk, dengesiz beslenme, hava kirliliği, sıcak ve soğuk havanın olumsuz etkileri vs. gibi etkiler, cilt sağlığımızı ciddi şekilde tehdit eden unsurlardır.

Bu gibi olumsuz faktörler, cildimizin dengesini bozmakta ve biz bunu cildimizde değişik şekillerde görmekteyiz. Bu faktörler, genellikle cildimizin nem dengesini bozarak, onun canlılığını yitirmesine, kurumasına, kırışmasına zemin hazırlayarak, cilt yaşamınız olduğundan daha büyük görünmesine sebep olurlar. Hepimiz, doğal olarak, pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmayı isteriz. Peki böyle bir cilde nasıl sahip olabiliriz?

Hernekadar kendi içlerinde de, cilt özelliklerine göre alt gruplara ayrılsalarda, cilt tiplerine göre insanları 4 gruba ayırmamız mümkündür. Normal, Kuru, Yağlı ve Karma. Normal cilt, diri görünümlü, gözenekleri göz ile seçilemeyen ve pürüzsüzdır. Bu tür ciltlerde gerek bakım, gerek makyaj daha iyi sonuç verir. Kuru cilt tipinde,üst deri diğer tiplere göre

0 yorum: