Eurovısion Şarkı Yarışması’nda ilk 10 belli oldu - Dizi İzle Diziizle Canlı Dizi

























Eurovısion Şarkı Yarışması’nda ilk 10 belli oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının birinci yarı finalinde, finale kalan ülkelerden 10’u belli oldu. Bu yıl Türkiye’yi temsil edecek olan “Mor ve Ötesi”yse yarın ikinci yarı finalde sahne alacak. "Mor ve Ötesi" 22 Mayıs'taki ikinci yarı finalde sahne alacakAvrupa Yayın Birliği’ne (EBU) üye 43 ülkenin katıldığı yarışmanın birinci yarı finalinde Karadağ, İsrail, Estonya, Moldova, San Marino, Belçika, Azerbaycan, Slovenya, Norveç, Polonya, İrlanda, Andora, Bosna Hersek, Ermenistan, Hollanda, Finlandiya, Romanya, Rusya ve Yunanistan yarıştı. Eurovision şarkı yarışması tarihinde ilk kez düzenlenen birinci yarı final sonucunda, Norveç, Polonya, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Finlandiya, Bosna Hersek, Romanya ve Yunanistan 24 Mayıs’ta yapılacak finale kaldı.

Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi, yarın ikinci yarı finalde 18 ülkeyle yarışacak. Dört kurucu ülke İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve ev sahibi Sırbistan dışındaki bütün ülkeler yarı finallere katılıyor. Türkiye’yi bu yıl Mor ve Ötesi, “Deli” adlı parçasıyla temsil ediyor. Mor ve Ötesi, yarınki ikinci yarı finalde yarışacak. İkinci yarı finalde Türkiye’nin rakipleri, İzlanda, İsveç, Ukrayna, Litvanya, Arnavutluk, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Letonya, Hırvatistan, Bulgaristan, Danimarka, Gürcistan, Macaristan, Malta, Makedonya, Portekiz ve Kıbrıs Rum Kesimi... Birinci yarı finalde yarışacak ülkeler arasında ise İsrail, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan Rusya ve Bosna Hersek bulunuyor.


24 MAYIS’TAKİ FİNALDE 25 ÜLKE YARIŞACAK
Bu iki yarı final grubundan 10’ar ülke finale katılmaya hak kazanıyor. 24 Mayıs’taki finalde toplam 25 ülke yarışacak. Geçen yıllarda yarışmadaki oy verme sisteminin siyasi olduğuna ilişkin şikayetler geliyordu. Bu yıl konulan yeni kurallarla sorunun aşılması hedefleniyor. Yeni sistem gereği iki farklı yarı final grubunda yarışan ülkeler birbirlerine oy veremeyecek. Bu nedenle Mor ve Ötesi, Almanya, Hollanda, Belçika, Azerbaycan gibi Türkiye’nin genelde yüksek puan aldığı ülkelerden oy alamayacak. Her iki grupta da finale katılacak 9 ülke televizyon oylamaları sonucu belirlenecek. 10’uncu ülke ise ülke jürileri tarafından seçilecek.

İşte şarkımız...



0 yorum: